Član SK Zagorje Andraž Pograjc je zimsko sezono začel z lepimi uspehi na mednarodnih tekmah. Na drugi tekmi celinskega pokala v Engelbergu je na veliki skakalnici dosegel 5. mesto. Na tekmi svetovnega pokala v Willingenu pa se je na kvalifikacijah uvrstil na tekmo med 50 najboljših skakalcev. Na tekmi se mu žal v vetrovni loteriji ni uspelo uvrstiti v finalno serijo in med dobitnike točk za svetovni pokal. Andraž pa se je z dobrimi skoki na zadnjih tekmah uvrstil tudi v reprezentanco, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu v poletih ta konec tedna na Kulmu.
Prva tekma za pokal Cockta je potekala 3. januarja v Planici na 104-metrski skakalnici. Na tekmi je med člani Andraž Pograjc zasedel drugo, Miran Zupančič tretje in Ernest Prišlič peto mesto. Peta je bila med članicami tudi Katja Požun.

Na 37-metrski skakalnici Vizore je teden kasneje potekala tekma 12 in 13 let starih dečkov. Med trinajstletniki je zmagal Miha Lipovšek Ročnik, peti je bil Taras Tratnik, med trinajstletnicami je bila druga Lara Logar, pav tako drugi je bil med dvanajstletniki Lovro Peitl.

Isti dan so se na 66-metrski skakalnici v Žireh pomerili malo starejši skakalci. Ana Javoršek je med mladinkami do dvajset let zasedla drugo, Tomi Jovan pa med dečki do 16 let četrto mesto.

JK