Igor Gošte je v tokratni oddaji Sledi korakov gostil lastnico zlatega ranča (The Golden Ranch) Nedo Starman Ržišnik, ki sicer že vrsto let živi v Kisovcu, a mnogo ljudi ne ve, da je čisto prava Zagorjanka.

Rodila se je namreč očetu Danielu Starmanu in mami Vidi ter prvih nekaj let svojega življenja preživela v eni bolj znanih stavb v Zagorju – v t. i. graščini. Ko sta se njena starša razšla in se je njena mati poročila z v Ljubljani živečim Grkom, se je Neda Starman Ržišnik za dolgo let preselila v Švico. V oddaji je povedala, kakšno je bilo življenje v Švici, kako tam sprejemajo tujce, kako se je vračala k svoji babici v Zagorje na počitnice in po koliko letih je ponovno navezala stike s svojim očetom, znanim pravnikom in politikom Danielom Starmanom ter s svojimi polbrati po očetovi strani.

Ljubezen jo je po dolgih letih pripeljala nazaj v Zagorje oziroma v Kisovec, kjer tudi po smrti svojega moža, s katerim imata dva sina, živi in ustvarja. Mnogi jo najbolj poznajo po njeni ljubezni do konj in psov ter zlatem ranču (The Golden Ranch), ki so ga uredili na nekdanjih rudniških površinah – na štircu (odlagališču odpadnega rudarskega materiala).

Povedala je tudi, da se še vedno trudi, da bi odkupila celotno parcelo ranča in se še bolj posvetila njegovi ureditvi, saj ga vsako leto obišče veliko število ljudi, tudi tujcev, predvsem pa ljubiteljev konj. »Vsak, ki pride, je prevzet,« je povedala ponosno. Kakšne načrte ima z rančem, pa si lahko ogledate v oddaji.

V zadnjem delu je spregovorila tudi o svoji politični poti. Je namreč aktivna članica stranke SLS, ki poskuša povezati še nekatere druge stranke, s katerimi bi pod imenom Povežimo Slovenijo šli na državnozborske volitve.

Igor Gošte

Foto: Igor Gošte