Igor Gošte je v tokratni oddaji Sledi korakov gostil veterinarskega tehnika, ustanovitelja krščanskih demokratov v Zagorju in stranke Nova Slovenija Andreja Dolšino. Ta se lahko pohvali, da je pisal govore tudi papežem. Kaj sta se pogovarjala, si oglejte v oddaji.

Andrej Dolšina je odraščal v Zagorju v veliki krščanski družini. Njegov oče je bil pismonoša mama pa gospodinja. Na svoja otroška leta ima lepe spomine. Pove pa, da so imeli vsi otroci svoje obveznosti. Zanimivo je, kako so se umivali. V eni vodi so se najprej umili ta mali otroci, kasneje pa še ta veliki. Po osnovni šoli se je izučil za veterinarskega tehnika, kar je dobršen del svoje poklicne kariere tudi opravljal. Poklic je vzljubil tudi zaradi tega, ker so imeli doma vedno domače živali, ki pa jih ima na svojem posestvu na Izlakah tudi sedaj.

Bil je med ustanovitelji krščanskih demokratov v Zagorju in jih vse do združitve s Slovensko ljudsko stranko tudi vodil. Kasneje je skupaj z dr. Andrejem Bajukom soustanovil stranko Nova Slovenija, katere član je še vedno. Dolga leta je bil tudi zagorski občinski svetnik. Dolšini pa ni ljuba le politika in delo z živalmi. Del njegovega življenja je tudi vsakoletno romanje k Mariji Zvezdi na Novo Štifto. Je tudi tisti, ki se lahko pohvali ali pošali, da je celo papežem napisal nekaj govorov. Že vrsto let je tudi član izlaške gledališke skupine, ki zadnja leta deluje pod vodstvom Jožeta Krajnca. Tudi sam je sodeloval v kakšnem slovenskem filmu, med drugim v filmu Kajmak in marmelada. Zadnja leta pa se posveča slikarstvu in čebelarstvu. Več pa v oddaji.

Igor Gošte

Foto: Igor Gošte


 

Prejšnji članekSlikarska kolonija Izlake-Zagorje
Naslednji članekDanes dogaja