Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je 15. julija 2020 sprejel sklep o imenovanju podžupana. Odločil se je za Mitjo Adamljeta, člana občinskega sveta iz njegove stranke Zagorje gre naprej. Adamlje bo opravljal funkcijo podžupana nepoklicno, uradno pa bo funkcijo nastopil jutri, 1. avgusta 2020.

Mitja Adamlje je del hitro rastočega podjetja Vitapur, kjer je odgovoren za spletno prodajo na trgih zahodne Evrope. V zadnjih petih letih se je poklicno in strokovno specializiral za spletno prodajo, ki je postala tudi njegovo glavno poklicno področje.

V mlajših letih sem je bil Adamlje aktiven na mladinskem, nevladnem in humanitarnem področju pri različnih organizacijah. Študij sem zaključil na FDV Ljubljana, je diplomirani politolog mednarodnih odnosov. Diplomiral je z diplomsko nalogo Zgodovina slovenske diplomacije: od narodnega programa do mednarodnega priznanja, njegov mentor je bil dr. Milan Brglez.

»Moje prostočasne dejavnosti so bile in so največkrat podjetniško obarvane tudi moja nadaljnja karierna usmeritev ostaja usmerjena v gospodarstvo. Podžupansko funkcijo sem sprejel na povabilo župana g. Švagana in jo bom opravljal nepoklicno,« je danes za Savus povedal nov zagorski podžupan Mitja Adamlje.

Adamlje je del stranke Zagorje gre naprej od njene ustanovite. »Njen član sem predvsem zato, ker gre za najmanj politično stranko, ki ima ključni interes dobrobit Zagorja in Zasavja ter združuje ljudi dobre volje ne glede na svetovni nazor,« pravi Adamlje. O nalogah, ki jih bo imel kot podžupan, bo več jasno prihodnji teden.

Savus

Foto: arhiv Savus