V  podjetju ELIN E iz Hrastnika obvladujejo strojne instalacije. Od vsega začetka delujejo na področju hlajenja in klimatizacije. V zadnjih letih so svojo dejavnost razširili še na prezračevanje in ogrevanje.

Pri ogrevanju in prezračevanju se posebej ukvarjajo s prodajo, montažo in servisiranjem toplotnih črpalk. S svojimi produkti želijo prispevati k ohranjanju čistejšega okolja in varčevanju z energijo.

ELIN E, energetske storitve d.o.o., je podjetje, ki je pooblaščeno za proizvode Daikin in Blauberg. Obstaja že od leta 2004, ko je podjetje ustanovil lastnik in direktor Andrej Kovač. Začel je kot samostojni podjetnik, leta 2017  so se preoblikovali v d.o.o. Sedež podjetja je v Čečah, del 74c, 1430 Hrastnik. Podjetje vodi Andrej Kovač, ki mu stoji ob strani Miha Mak (komerciala, vodja projektov) in vsi, brez katerih voz nikakor ne pelje.

Najbolj uspešni so pri optimizaciji ogrevanja objektov – pri zamenjavi potrošnih in okolju neprijaznih ogrevalnih sistemov s toplotnimi črpalkami. Za servisiranje in montažo toplotnih črpalk Daikin so si leta 2008 prislužili njihovih certifikat. Prodajajo in montirajo tudi centralne in lokalne prezračevalne sisteme Blauberg.

Trenutno je v podjetju šest zaposlenih, zaposlujejo glede na nihanje trga, na leto usposabljajo vsaj tri praktikante. V prihodnosti bodo zaposlovali predvsem elektro in strojne tehnike. Ker je te danes težko najti, pa iščejo kogarkoli, ki zna in se je pripravljen učiti.

Njihovi načrti so povezani s tem, da bodo v Zasavju prepoznavni kot podjetje, ki s svojimi storitvami in dolgoletnimi izkušnjami prispeva k izboljšanju ozračja tako zunaj kot znotraj bivalnih prostorov.

ELIN E / PR objava

Foto: arhiv Elin

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekDanes dogaja