V Zagorju so tudi letos počastili osrednji kulturni praznik s slavnostno akademijo, ki so jo pripravili 7. februarja v Delavskem domu Zagorje. Na slovesnosti je zbrane pozdravil in nagovoril župan Zagorja Matjaž Švagan. Kot vsako leto so tudi tokrat podelili plakete dr. Slavka Gruma. Prejeli so jih Glasbena šola Zagorje, Neva Marn Hafner, Srečka Vutkovič in Matic Jere
V kulturnem programu so nastopili zborček Vrtca Zagorje Sonček in vokalna skupina Sanje, harmonikarski orkester Glasbene šole Zagorje, člana zasedbe Bohem Matic Jere in Manca Pinterič, godalni kvartet, Neva Marn Hafner s Simonom Prašnikarjem, pihalni orkester Svea Zagorje in zmagovalca letošnjega šova Slovenija ima talent duo Wildart.

Prejemniki plaket dr. Slavka Gruma

Glasbena šola Zagorje, ki jo vodi ravnateljica Metka Podpečan, je plaketo dr. Slavka Gruma prejela za 70 let uspešnega delovanja. Vzgojila je številne odlične glasbenike, prerasla je v ustanovo, ki leto za letom v svoje programe vpisuje več otrok, vzgoji več glasbenikov in navduši več obiskovalcev.

Neva Marn Hafner je plaketo dr. Slavka Gruma prejela kot dolgoletna članica Pihalnega orkestra Svea Zagorje in vokalistka, ki se glasbi posveča na mnogih področjih. Bila je pobudnica festivala JazZagorje, ustanovna članica Big banda Zagorje, je tudi pevka zasedbe Fossily band ter prva izvajalka neuradne himne občine Zagorje Zagorska dolina.

Srečka Vutkovič je plaketo dr. Slavka Gruma prejela za svoje skoraj 30-letno vodenje predšolskega pevskega zbora Sonček, ki deluje v okviru Vrtca Zagorje. Malčki pod njenim vodstvom zvenijo neverjetno ubrano in so stalnica na številnih prireditvah v občini. Kot zborovodkinja zna izbrati malčkom zanimive pesmi in ohranja kulturno dediščino na področju otroške pesmi.

Matic Jere je plaketo dr. Slavka Gruma prejel za svoje dolgoletno glasbeno kariero v vlogi vokalista, avtorja glasbe in besedil večine skladb zasedbe Bohem. Matic Jere je kot »front-man« Bohemov tudi reden gost na številnih dobrodelnih nastopih predvsem za Zagorjane, pa tudi ostale, ki so pomoči potrebni.

ZT

Prejšnji članekPoklon ljubiteljski kulturi
Naslednji članekDebenjakove slike in grafike