Zveza prijateljev mladine Slovenije v sodelovanju s podjetjem Alpina že drugo sezono zapored organizira dobrodelno akcijo zbiranja tople jesenske in zimske obutve za slovenske družine v socialni stiski. Akcija ob podpori ambasadorjev biatlonca Klemna Bauerja in Miss Slovenije Maje Zupan poteka v oktobru v vseh prodajalnah Alpina. Alpina bo podarila 300 parov tople obutve iz prodajnega programa in jo skupaj z zbrano obutvijo prek Zveze prijateljev mladine Slovenije predala članicam ZPMS – društvom in zvezam iz celotne Slovenije na zaključnem dogodku na sedežu podjetja v Žireh. Zveza prijateljev mladine Slovenije bo s svojimi članicami poskrbela, da bo obutev prišla v prave družine in k posameznikom, ki potrebujejo pomoč. »Veliko nam pomeni, da bodo družine, predvsem otroci, dobili kakovostno toplo obutev za zimo. Poskrbeli bomo za to, da bodo obutev prejele družine, ki pomoč resnično potrebujejo, in tudi posamezniki, ki se bodo po pomoč obrnili na nas preko obrazca na spletni strani Zveze prijateljev mladine Slovenije,« pojasnjuje Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

V dobrodelni akciji Podari svoj par zbirajo rabljeno, a še uporabno otroško, moško in žensko obutev, primerno za jesen in zimo. Obutev lahko posamezniki prinesejo v katerokoli prodajalno Alpina, najkasneje do 31. oktobra. Vso zbrano obutev bodo v žirovski tovarni očistili, popravili, če bo to potrebno, ter ustrezno spakirali.

Drugo sezono akcije spremlja tudi dobrodelna dražba tekmovalnih tekaških čevljev Alpina, ki so jih za projekt podarili najuspešnejši slovenski biatlonci Jakov Fak, Teja Gregorinin Klemen Bauer.

ZT

Prejšnji članekBubi
Naslednji članekNičesar ne obžalujem