Pri pripravi počitniške ponudbe je Društvo prijateljev mladine Zagorje upoštevalo vodilo, da jo zapolni z dejavnostmi, ki so dostopne vsakomur, ter namenjene vsem, od najmlajših do starejših. »Na meniju pa ne bodo le kulinarične delavnice,« pravijo v DPM Zagorje, »počitnice bomo začinili z izleti in športnimi aktivnostmi, mimo vas bo zapeljal kopalni avtobus, podali pa se bomo tudi na popotovanje po krajevnih skupnostih. Čutila bomo dražili v naravi in v kinu pod zvezdami, za piko na i pa veliko ustvarjali, se igrali in zabavali. Šolske torbe v kot, saj bomo skupaj poskrbeli, da se še na računalnikih nabere prah.
Pri ustvarjanju ponudbe so združili moči Mladinski center Zagorje, Društvo prijateljev mladine Zagorje, Večgeneracijski center Zasavje in Občina Zagorje ob Savi. V programu sodelujejo tudi Smučarski klub Zagorje, KD Svoboda Kisovec, Knjižnica Zagorje, KC DD Zagorje in krajevne skupnosti. Na določene aktivnosti se je zaradi lažje organizacije potrebno prijaviti.

Obširni program je DPM Zagorje objavil na svoji spletni strani. Med drugim se bodo v torek, 4. julija, mladi lahko naučili trikov skejtanja z EVS prostovoljcem iz Nizozemske, kuhali, popoldne pa se igrali športne igre na ulici. Dan pozneje se bo dogajalo v Kisovcu, kjer bodo pripravili ustvarjalne in igralne urice, sreda pa bo kreativna tudi v Zagorju. Takšne in drugačne igra na prostem so na sporedu v četrtek, 6. julija, v prostorih CSD Zagorje pa bo popoldne Špileraj.

ZT