Tako, pa ste! Šolsko leto ste nedvomno uspešno končali, z veseljem vrgli šolsko torbo (s skrbmi vred) v kot in se začeli predajati počitniški uživanciji. Čeprav vemo, da vam med počitnicami ne bo dolgčas, smo se v Večgeneracijskem centru Zasavje pri Zasavski ljudski univerzi potrudili ter vam pripravili pester in zanimiv počitniški program.

Povezali smo se s partnerjema – Mladinskim centrom Zagorje in Mladinskim centrom Hrastnik ter z Društvom prijateljev mladine Trbovlje in Zagorje ter skupaj poskrbeli, da boste med počitnicami vsak dan počeli kaj zanimivega. Počitniški program bomo izvajali na več lokacijah v Trbovljah, Zagorju in Hrastniku.

Vas zanima, kaj vam pripravljamo? Uf, veliko zanimivega. V Trbovljah, na primer, bomo ob ponedeljkih izdelovali verižni eksperiment. To je lesena konstrukcija, ki povezuje ustvarjalne spretnosti in tehnične kompetence. Verižni člen bodo z vami izdelovali mojstri, ki sodelujejo v mednarodnem projektu pod vodstvom Ljudske univerze Jesenice (E+ Chain Experiment in Preschool). V Rudarskem domu v Trbovljah in na Zasavski ljudski univerzi v Zagorju pripravljamo še ustvarjalne delavnice, družabne dogodke, delavnice kemijskih poskusov, športne igre … Pa seveda bomo spet kuhali! Tokrat bomo spoznavali čare nekaterih svetovnih kulinarik. V goste smo povabili ambasadorje vseživljenjskega učenja, ki so za otroke pripravili nekaj prav posebnega. Spremljajte nas in ne zamudite delavnic pod vodstvom glasbenika Jureta Torija (skupina Orlek) in triatlonca Denisa Šketaka.

Spremljajte nas na Facebooku in na spletni strani http://www.vgc-zasavje.si/ (zavihek http://www.vgc-zasavje.si/poletje-2019/) , kjer najdete vse potrebne informacije.

Če vas še kaj zanima, z veseljem poklepetamo z vami po telefonu 068 613 954, 03 56 55 131 ali prek e-pošte info@vgc-zasavje.

Anja Biljana Lenart

PR objava