Policisti so na območju Zasavja od petka, 29. maja, do danes, 3. junija, do 6. ure, poleg rednih nalog obravnavali še precej drugih stvari. Prometne nesreče, razgrajanje, krajo bančne kartice, vlom v kavni avtomat … Policisti opozarjajo na prehitro vožnjo.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Litije, ki se je zgodila zaradi nepravilnega vključevanja v promet. Po ogledu so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V Kolovratu v občini Zagorje so se ukvarjali z nepravilnim odlaganjem odpadkov v naravi. Policisti so ukrepali proti kršitelju skladno z Zakonom o ohranjanju narave.

Na Izlakah je voznik povozil divjad. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče. Podobno so ravnali tudi pri prometni nesreči z materialno škodo v kraju Čemšenik in pri nesreči zaradi kamenja na cestišču na cesti med Litijo in Zagorjem.

V Zagorju so se ukvarjali s pijanim gostom v lokalu, ki se je nedostojno vedel in ni upošteval ukazov policistov. Seveda so ga pridržali in izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi kršitev Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Na cesti Trojane- Izlake je padla kolesarka in se lahko telesno poškodovala.

Premeten tat je ukradel bančno kartico in opravil nekaj dvigov gotovine. Policisti krajo še preiskujejo.

Na zasavski cesti pri Zagorju ob Savi so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila zaradi neupoštevanja določil o prednosti na križišču. Povzročiteljici prometne nesreče so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi dva voznika osebnega vozila, ki sta vozila pod vplivom prepovedanih drog in voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Vsem voznikom so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka jih obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku. Obravnavali so še enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ta jo je odnesel s plačilnim nalogom.

PP Hrastnik

Policisti so trem osebam zasegli snovi, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snovi so poslali v analizo, po prejemu rezultatov sledi ustrezen ukrep.

Obravnavali so tudi vlom v kavni avtomat, vlomilec je povzročil za 200 evrov škode.

PP Trbovlje

Obravnavali so kršitvi javnega reda s hrupom. V enem primeru so kršitelju izdali plačilni nalog, v drugem pa izrekli opozorilo. Ubadali so se tudi s kaznivim dejanjem poškodovanja tuje stvari in kršitvijo javnega reda in miru.

Hitrost – počasneje je varneje!

»Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti.

Višje povprečne hitrosti so značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti, pogosto tudi precenijo svoje sposobnosti, zaradi česar vozijo hitreje in bolj agresivno. Obenem je v lepem in toplem vremenu, tj. spomladi in poleti, promet gostejši, poleg voznikov osebnih in tovornih vozil pa je na cestah tudi veliko pešcev, kolesarjev, voznikov motornih koles in koles z motorjem, kmetijske mehanizacije idr., kar dodatno negativno vpliva na prometno varnost.

Posebej opozarjamo na previdnost v bližini šol, kamor so se vrnili vsi otroci.

Bodite odgovorni in prilagodite hitrost! Vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!« opozarjajo s Policijske uprave Ljubljana.

Savus

Fotografija je simbolična