Plavalni klub Koper je v soboto gostil 10. mednarodni plavalni miting, katerega se je udeležilo 390 plavalcev iz 24 slovenskih klubov. Tekmovanja so se plavalci udeležili kot sprostitveni trening, saj so v obdobju polne obremenitve, med njimi tudi devet Trboveljčanov. Ti so poskrbeli za  dobre uvrstitve, saj  so domov prinesli sedem medalj, ki dokazujejo, da so kljub utrujenosti zaradi povečanega obsega treningov konkurenčni in z normalnimi pogoji za trening na letnem bazenu v Trbovljah lovijo najboljše. »Ker tekmovalno obdobje prehaja v sklepno fazo, obremenitev s treningi pa je velika, so rezultati temu primerni,« je ob tem povedal njihov trener Martin Raušl.
Tilen Šintler je kljub poškodbi, ki ga ovira od zimskega prvenstva, in manj treniranja zaradi mature, osvojil 1. mesto na 100 prsno in 200 mešano v absolutni kategoriji. Žiga Šintler je postal zmagovalec kadetske kategorije na 100 prsno. Kot tretji na 100 prosto se z rezultati ni proslavil, a je dokazal pravo željo in borbenost pred prihajajočim državnim prvenstvom. Daša Krajnc si je priborila dve drugi mesti na 50 in 100 prsno, ugnala je tudi državno prvakinjo Anjo Jelesijević ter nakazala dvig forme po neuspešni zimski sezoni. Lovro Koncilja si je v najmlajši kategoriji priboril tretje mesto na 100 hrbtno, ter šesto na 50 hrbtno. Brina Rozina je dopolnila dobro žensko plavanje z uvrstitvijo na četrto mesto na 100 prsno, peto na 50 prosto, ter šesto na 50 prsno.

Taj Zupančič je poskrbel za optimizem v bodoče, osvojil peto mesto na 50 prsno in deveto na 100 prsno, ter  skupaj z Lovrom Konciljo, Janom Škrbcem in Markom Milarjem dokazal, da se razvija novi rod šampionov.

»Bližajo se državna prvenstva in upamo lahko le na najboljše,” je še dejal Raušl, “preden se plavalci pomerijo na državnem prvenstvu, pa čaka najboljše še tekma v Radovljici, a jo bodo verjetno zaradi utrujenosti in piljenja forme izpustili.”

ZT