petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Po poškodbi na najvišjo stopničko

Trboveljčan Maks Mausser se je konec tedna udeležil motokros tekme za državno prvenstvo, ki je bila v Radizelu pri Orehovi vasi. Kljub temu, da zaradi poškodbe tri tedne ni bil na motorju, se mu je v razredu MX125 uspelo zavihteti na najvišjo stopničko.
Že na jutranjem treningu je napovedal boj za stopničke, najbolj pa je bil zadovoljen s prvo vožnjo, ko je za seboj pustil nekaj odličnih tekmovalcev višjega MX2 razreda. Dirkači s 125 in 250 kubičnimi motorji se namreč skupaj podajo na štartno rampo. Med tekmovalci v MX125 je bil v prvi vožnji prvi, v drugi pa drugi, v skupni razvrstitvi je to pomenilo prvo mesto.

»Zelo sem zadovoljen s tekmo, saj zaradi dolgega premora nisem vedel, kaj naj od tekme pričakujem. Pred tekmo sem naredil le nekaj treningov na motorju, večinoma v Trbovljah, enega tudi na domači progi Tima Gajserja. Tam sem se odlično počutil, nekaj dobrih nasvetov mi je dal Timov trener in oče, Bogomir Gajser, za kar sem mu res hvaležen. Zagotovo mi je tudi to pomagalo do dobrega rezultata na nedeljski tekmi.«

Tekma v Radizelu je bila sicer prva Maksova državna tekma v 125 kubičnem razredu, saj je v višji razred prestopil šele v tej sezoni, pred poletjem pa se je udeleževal tekem v tujini. Ker je zaradi resnejše poškodbe moral dlje časa počivati, se je odločil, da v drugem delu sezone odpelje čim več tekem v Sloveniji.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor