sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Po pnevmatike kar v klet

Trbovlje
V petek, 11. novembra, sta v dopoldanskem času občana naznanila kaznivo dejanje grožnje.

Dan kasneje so  policisti okoli 10. ure ob rednem delu v Trbovljah opazili, da je vlomljeno v eno od vrstnih garaž, v tem času pa je na kraj prišel še lastnik garaže. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec ponoči razbil lesena garažna vrata, vendar iz notranjosti ni ničesar odnesel. Nekaj pred 23. uro so  policisti na območju Dobovca obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Roparji so odnesli nakit, žensko jakno, tablični računalnik in gotovino. Materialna škoda znaša približno 4000 evrov.

V nedeljo, 13. novembra, so bili policisti nekaj pred 11. uro obveščeni o tem, da je neznani storilec ponoči na Gimnazijski cesti z ostrim predmetom poškodoval lak na osebnem avtomobilu. Materialna škoda  znaša 350 evrov. Okoli 11. ure so policisti posredovali zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja, o kateri bo nadalje presojal preiskovalni sodnik. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba.

 Zagorje

V petek, 11. novembra, so bili policisti obveščeni o tatvini zimskih pnevmatik iz kleti dveh oškodovancev. Z dejanjem je tat lastnika oškodoval za 470 evrov. Ponoči so preiskovali poškodovanje tuje lasti, saj naj bi znani osumljenec poškodoval vhodna vrata oškodovanca. Zoper osumljenega bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Naslednje jutro so zagorski policisti na regionalni cesti pred Izlakami zavarovali kraj, kjer se je na vozišče podrlo drevo. Upravljalec ceste je oviro odstranil. Podrto drevo je težave povzročalo tudi v Šklendrovcu, kjer je voznik popoldan z vozilom oplazil veje podrtega drevesa, na trojanskem klancu pa je vozilo trčilo v divjad. V obeh primerih so policisti preverili voznika.

V nedeljo, 13. novembra, se je na lokalni cesti Rove – Jesenovo dopoldan zaradi vožnje po nasprotnem pasu pripetila prometna nesreča. Pri tem se je ena oseba lažje telesno poškodovala, na vozilih pa je nastala materialna škoda. Po zbranih obvestilih so policisti zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek ter mu izdali plačilni nalog.

Hrastnik

V Hrastniku je bilo konec tedna mirno, razen v soboto, 12. novembra. Tistega dne je bila okrog enih PU Ljubljana obveščena o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju. Na kraju so posredovali policisti.

ZT

Isti avtor