Iz Občine Trbovlje so sporočili, da so na razpisu pridobili evropska kohezijska sredstva v višini 95.000 evrov, ki jih bodo namenili ureditvi kolesarskih površin. Ker je celotna investicija vredna 130.000 evrov, bodo preostanek zagotovili iz občinskega proračuna.

»Kot smo že večkrat poudarili, nameravamo letos skozi del mesta, dolgoročno pa skozi celo mesto, umestiti kolesarske površine in na tak način omogočiti kolesarjem ter vsem udeležencem v prometu varnejšo pot od točke A do točke B,« pravijo na Občini Trbovlje, »z ureditvijo kolesarskih površin bodo tako varnejši kolesarji in na drugi strani tudi pešci, saj glede na trenutno ureditev kolesar lahko vozi zgolj po cesti, kjer ovira promet, ali pa po pločniku, kjer lahko predstavlja nevarnost za pešce, mamice z vozički in podobno.«

Prihodnji teden bodo tako že začeli zarisovati kolesarske površine. Zaradi teh del bo ob delovnikih od ponedeljka, 23. aprila, do predvidoma 15. maja potekala polovična zapora na lokalnih cestah od križišča pri Mercatorju do krožišča na Trgu revolucije ter polovična zapora regionalne ceste od krožišča na Trgu revolucije do križišča Kamnikar.

»Verjamemo, da bo to za občane precejšnja sprememba, a verjamemo tudi, da se je bomo s časom navadili ter znali izkoristiti na način, da bo koristila vsem,« so ob tem še dejali na Občini, kjer se veselijo, da bodo tudi Trbovlje kmalu med že številnimi evropskimi mesti z urejenimi kolesarskimi potmi.

ZT