Predstavo Plešasta pevka Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje je selektor izbral za regijsko tekmovanje v okviru Linhartovega srečanja gledaliških skupin, ki jih organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Premiero predstave Plešasta pevka režiserja Nika Soline si je v okviru Linhartovega srečanja gledaliških skupin ogledal selektor Milan Golob. Po ogledu predstave je selektor zbral šest predstav, ki se bodo udeležile regijskega srečanja, med njimi tudi Plešasto pevko.

Linhartovo srečanje je festival ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in zamejstvu. Namenjen je vsem ljubiteljskim gledališkim skupinam v Sloveniji in slovenskim skupinam v tujini. Na festivalu lahko sodelujejo tudi predstave drugih etničnih skupin in manjšin, ki delujejo v Sloveniji, tudi če jih uprizarjajo v svojem jeziku. Pogoj je, da so vsi igralci ljubitelji.

V okviru regijskega srečanja bodo člani Mladinskega gledališča Svoboda predstavo odigrali 27. maja v Kulturnem centru Kočevje, ponovna predstava na domačem odru Doma Svobode pa bo v sredo, 24. maja, ob 19. 30 uri.

Savus

Foto: FB Mladinsko gledališče Svoboda