ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Plesali na Češkem

Plesalci iz 19 držav so se med 22. in 25. junijem pomerili na svetovnem prvenstvu v plesu disco dance v Chomutovu na Češkem. Prvenstva se je udeležilo 2800 plesalcev, med njimi tudi iz Plesne šole Kattan.
Prvi tekmovalni dan, 22. junij, je bil znamenju disco dance parov v mladinski starosti kategoriji in disco dance solistk v članski kategoriji. V obeh kategorijah je tekmovalo preko 100 parov oziroma solistk.

V parih sta se Tanja Velikonja in Ana Šegota uvrstili na 27. mesto, Anja Leskovar in Anja Tori pa na 47. mesto. V tej kategoriji so nastopile še Tia Brance in Neja Turnšek, Taja Čerčnik in Tia Pungartnik, Nana Pavšek in Nives Moneta, Pika Naglav in Klara Kovač.

Med članskimi solistkami sta se najbolje uvrstili Ema Turnšek na 33. mestu in Nika Leskovar na 70. mestu.

Pozornost je bila v Chomutovu usmerjena na disco dance solistke in male skupine v mladinski starostni kategoriji ter disco dance solo člane. Kot edini moški predstavnik slovenske reprezentance je Maks Denis Hriberšek v kategoriji solo člani dosegel 27. mesto.

V kategoriji solo mladinke je tekmovalo 127 plesalk. Med članicami plesnega kluba Kattan je najboljši rezultat dosegla Maja Ocvirk, ki je zaplesala v polfinalu in zasedla 11. mesto, Anja Leskovar pa je v četrtfinalu zasedla končno 23. mesto. V tej kategoriji so nastopile so še Tajda Velikonja, Tia Brance, Neja Turnšek, Ana Šegota in Živa Pustatičnik.

Barve Slovenije in plesnega kluba Kattan sta v kategoriji male skupine mladinci zastopali dve skupini. 26. mesto je dosegla skupina Power, 32. mesto pa skupina Energy.

Zadnji tekmovalni dan pa sta se v kategoriji disco dance duo člani predstavili Lina Ševerkar in Nika Leskovar, ki sta zasedli končno 28. mesto.

Plesalce Plesne šole Kattan 29. in 30. junija čaka državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih v Ljubljani.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor