sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Plavalni vikend

Mednarodni miting Pingvinček

V soboto je v Kranju potekalmočan plavalni mednarodni miting Pingvinček 2018 v organizaciji PK Kranj. Trboveljski klub se ga je udeležil le z dvema plavalkama, saj je bolezen zdesetkala njegove vrste.

Nika Todorovič in Daša Krajnc sta preverjalirazliko v treningih med 25 in 50 metrov dolgimibazeni. Kar 520 plavalcev iz osmih držav vseh starostnih kategorijje penilo vodo v olimpijskem bazenu, kjer sta tudi oni dve dosegli solidni uvrstitvi.

Nika Todorovič se je na 100 delfin uvrstila celo v absolutno B-finale, kjer je bila četrta, v disciplini 100 hrbtno pa je osvojila 7. mesto.

Daša Krajnc pa jena 50 prsno osvojila10. mesto, ter na 200 prosto 13. mesto.

Poleg domačih plavalcev so nastopile tudi močne reprezentance Belorusije, odlični plavalci Madžarske, Nemčije, Italije, Avstrije …

Četveroboj narodov

Žiga Šintler se je prav tako v soboto z reprezentanco udeležil Četveroboja narodov v Beogradu v Srbiji. Tam je v močni konkurenci najboljših plavalcev Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije dokazal, da so slovenskiplavalci še vedno gospodarji Balkana. S tretjim mestom na 400 mešano in šestim na 200 prsno je pripomogel k skupnem prvem mestu v ekipnem točkovanju.

Miting v tivolskem bazenu

Tekmovali so tudi najmlajši plavalci trboveljskega kluba, ki so se udeležili zanimivega tekmovanja v tivolskem bazenu. Malce drugačno tekmovanje je tam organiziral ljubljanski plavalni klub Riba.

Tekmovanje je bilo namenjeno začetnikom, tekmovalcem vseh starostnih kategorij, vse tja do veteranov. Po zgledu iger za stare od 7 do 73 let, kolikor je bila razlika mednajmlajšim in najstarejšim udeležencem.

Od drugih mitingov se je razlikovalo še po dveh posebnostih: dolžini disciplin, saj je to edino uradno plavalno tekmovanje na 25-metrski razdalji, ter v disciplini 25 m podvodno plavanje. Apnea je bila za štiri trboveljske udeležence tekmovanja samo zanimivost, saj so bili za tovrstnotekmovanje še premladi.

Pa poglejmo, kako so se Taj Zupančič, Sara Isakovič, Lana Naglič in Tinkara Lavrič, pomerili v ostalih disciplinah.

Obe debitantki na tekmovanjih sta se pomerili v prsnem slogu, kjer je Tinkara Lavrič osvojila 10., Lana Naglič pa 23. mesto. Pred tem je Tinkara Lavrič nastopila še v prostem plavanju ter zasedla 12. mesto. Sara Isakovič, za katero je že nekaj tekem, se je odločila nastopiti štirikrat, ter svoj nastop v kravlu končala kot 20., v prsnem kot 14., ter v delfinu in hrbtnem vsakič kot srečna 13..

Taj Zupančič je svoja dva nastopa na delfin in hrbtno zaključil kot deseti. V prsni in prosti tehniki pa se je uvrstil, čeprav mlajši v kategoriji, še v finalne obračune. Tam je vsak nastop rezultatsko popravil in pri tem še za eno mesto zvišal kvalifikacijsko uvrstitev. Tako je prsnokončal na šestem, prosto pa na petem mestu.

Mlade tekmovalce čez štirinajst dni čaka še Velikonočni miting v Celju, ki hkrati naznanja konec zimske sezone.

ZT

Isti avtor