V soboto se je v Mariboru odvijal mednarodni plavalni miting Pomlad 2019 v organizaciji plavalnega društva Maribor. Tekmovanja se je poleg Trboveljčanov Žige Šintlerja in Taja Zupančiča udeležilo kar 450 plavalcev iz 31 klubov Slovenije, Hrvaške, Italije Avstrije, Madžarske in Slovaške.

Močan miting je bil tudi testiranje, s kakšno popotnico so plavalci vstopili v letno sezono in s tem na tekmovanja v velikih 50-metrskih bazenih. Mitinga se zaradi obveznosti niso udeležili boljši plavalci Rudarja, Nika Todorovič, Tilen Šintler in Tim Dolanc, mlajši pa bodo pričeli z nastopi v razvojnem pokalu konec meseca.

Kot najuspešnejši plavalec se je zopet izkazal Žiga Šintler, ki je v štirih nastopih osvojil tri kolajne. Zmagal je v disciplini 50 metrov prsno, kjer je za stotinko sekunde premagal slovaškega plavalca, tretji je bil na 100 metrov prsno in 50 metrov prosto z novim osebnim rekordom, na 100 metrov prosto pa je osvojil četrto mesto.

Z odličnimi nastopi in s popravljanjem osebnih rekordov se je izkazal tudi Taj Zupančič, ki je bil na 50 metrov prsno v svoji kategoriji drugi, dvakrat pa je osvojil leseno medaljo na 50 metrov hrbtno in 100 prosto, kjer sta mu prave medalje speljala plavalca iz Avstrije in Hrvaške.

Trboveljčane čaka delo v hrastniškem bazenu še do konca maja, z junijem pa prehajajo v domači bazen.

MR

Foto: arhiv Plavalnega kluba Trbovlje