ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Plavali v Krškem

Enega najstarejših slovenskih tekmovanj za nadobudne plavalce so se udeležili tudi mladi plavalci Plavalnega kluba Trbovlje. S svojimi nastopi so zadovoljili vsa pričakovanja, saj so vsakič popravili svoje najboljše dosežke, pri tem pa dosegali lepe uvrstitve.

Taj Zupančič je za vse štiri 50-metrske nastope prejel štiri srebrna odličja, ki jim je dodal še eno bronasto, tako kot vsi fantje, z nastopom v štafeti štirikrat 50 prosto. Lovro Koncilja je z vsakim nastopom izboljševal svoje uvrstitve za dve mesti: 8. mesto na 50 prsno, 6. mesto na 50 prosto, 4. mesto na 50 delfin in 2. mesto na 50 hrbtno. Mark Milar je svoje 50-metrske nastope končal kot 14. v prsnem, 6. na delfinu in 5. v kravlu. Jan Lah Škrbec se je pomeril na 50 prosto, kjer je bil 7., in 50 delfin, kjer se mu je nasmehnilo tretje mesto in bronasta medalja.

Tudi dekleta so se lepo odrezala. Brina Rozina je nastopila v vseh 50-metrskih disciplinah in zasedla 7. mesto v prsnem, 6. mesto na delfin in hrbtno ter 5. mesto v prosti tehniki. Lana Naglič je dosegla 11. mesto na 100 prosto in 5. mesto na 100 prsno, medtem ko je Tinkara Lavrič na 50 metrskih razdaljah istih slogov obrnila uvrstitve: 11. mesto – prsno, 5. mesto – prosto. Sara Isakovič je kot najmlajša članica kluba nastopila na 50 prosto, 50 prsno in 50 hrbtno, pri tem pa najboljšo uvrstitev dosegla v hrbtnem slogu, kjer je za rep ujela prvo petnajsterico. Po dolgem času so dekleta sestavila tudi štafeto (štirikrat 50 prosto) in si priplavale 7. mesto.

Ob koncu šolskega leta, v soboto, 23. junija, čaka trboveljske plavalce 49. Lučkin pokal, ki bo letošnja edina tekma v trboveljskem bazenu.

ZT

Isti avtor