sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Plavali v Kranju

V konkurenci več kot 300 tekmovalcev iz šestih držav so se tekmovanja v Kranju udeležili tudi trije Trboveljčani. Žiga Šintler je zopet posegel po medaljah. Poskrbel je za štiri stopničke v prav toliko nastopih. Na 100 mešano v absolutni konkurenci se je okitil s srebrom, na 50 in 200 prsno ter 100 prosto pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Dosegel je dva osebna rekorda ter se na 100 mešano skoraj spustil pod magično mejo ene minute.

Solidno sta nastopila tudi Nika Todorovič in Tilen Šintler. Slednji se je v dopoldanskem delu s prvim časom na 200 mešano uvrstil v popoldanski finale, a tam mu jo je zagodla kronična poškodba rotatorne manšete, ki mu preprečuje plavanje "na polno". Nika Todorovič se je v prvem stiku s tekmovanjem na 100 hrbtno še iskala, na 100 delfin pa tudi malo z jezo potrdila uspešen nastop in se v kategoriji povzpela med 16. mesto.

»Tekmovalci so prikazali solidno pripravljenost, kljub nemogočim razmeram za treniranje. Kot je znano, so zamudili začetek sezone vsaj za mesec dni zaradi energetske sanacije hrastniškega bazena,« so povedali v klubu. Trboveljski plavalci so zaradi opisanih razmer trenirali na celjskem in velenjskem bazenu.

Normo za nastop na prvenstvu Stare celine si je priborila tudi Tjaša Vozel v plavanju na 100 in 200 prsno, ter se zmagovalno vrnila na vrh kljub temu, da so jo mnogi že odpisali.

Tekmovanja se zaradi kvalifikacij za Triatlonsko reprezentanco ni mogla udeležiti Daša Krajnc.

ZT

Isti avtor