četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Plavali v Kranju

V izredno močni konkurenci 250 vrhunskih plavalcev so poleg slovenskih reprezentantov nastopile tudi reprezentance Hrvaške, Turčije, Srbije in italijanske Ligurij. A Trboveljčanom je uspelo priplavati kar šest finalnih nastopov, čeprav so kolajne v mednarodni konkurenci tokrat ostale nedosegljive. V absolutnem slovenskem prvenstvu pa je Žigi Šintlerju le uspelo priplavati do brona na 200 prsno. Žiga Šintler se je dvakrat uvrstil v A- finale, kjer je osvojil 5. mesto (3. v Sloveniji) na 200 prsno, ter 7. na 200 mešano, vnastopu v B-finalu pa je na 100 prsno zmagal.

Tilen Šintler je v svojem edinem nastopu na 50 hrbtno, osvojil6. mesto v B- finalu, a z osebnim rekordom pokazal, da še ni rekel zadnje besede, kljub temu, da je njegov proces treningov zaradi študijskih obveznosti močno okrnjen.

Tudi dekleti sta se veselili nastopa med elito. Daša Krajnc je v B-finalu osvojila 5. mesto na 100 prsno, medtem ko je bila na 200 delfin zaradi napačnega prihoda v cilj diskvalificirana, Nika Todorovič pa je v istem nastopu v B-finalu osvojila14. mesto. Tim Dolanc, ki je iz nastopa v nastop boljši, je z osebnimi rekordi potrdil staro pravilo, da se doberplavalec naredi samo z delom.

Plavalci sedaj odhajajo na petdnevne priprave, kjer bodo poskušalizmanjšatiizpad v treningih v velikem 50-metrskem bazenu.

ZT

Isti avtor