Zadnji teden počitnic so sodelavci Mladinskega centra Zagorje ob Savi učencem ponudili Mega slikaRAJ, 4-dnevno delavnico poslikave sivo-rjavega zidu ob vhodu v osnovno šolo, ki je več let mrko pozdravljal učence. Učenci so v delavnici spoznavali različne tehnike poslikav, se sporazumevali s prostovoljkami EVS zgolj v angleščini in pustili pečat na šoli, ki jih bo spremljal več let.
Prostovoljke Riina Meldre, Toni Toncheva in Marta Plasencia, ki v okviru Evropske prostovoljske službe (EVS, program Erasmus +) opravljajo prostovoljsko službo v MC ZOS, so 11 učencev, starih od 10  do 15 let, vodile preko načrtovanja skupne poslikave zidu do slikanja z akrilnimi barvami in grafiterskimi spreji ter zid barvno osvežili z živahno poslikavo džungle.

Otvoritev poslikave zidu pred Osnovno šolo Toneta Okrogarja so pripravili 1. septembra 2017 v prostorih šole, učenci pa so bili navdušeni nad pisano dobrodošlico ob vhodu v šolo. Otvoritve se je udeležil tudi zagorski župan Matjaž Švagan.

Marko Pavlovič, direktor Mladinskega centra Zagorje ob Savi in Nataša Grošelj, ravnateljica OŠ Toneta Okrogarja sta enotnega mnenja, da bosta organizaciji še naprej sodelovali na področju ustvarjalnosti, mednarodnih aktivnosti in neformalnega izobraževanja s prostovoljci EVS, saj to pozitivno vpliva na otroke in mladino v lokalni skupnosti.

ZT