Trbovlje
V petek, 9. decembra, je neznani storilec ponoči na parkirišču v Trbovljah   poškodoval  streho parkiranega osebnega avtomobila in s tem lastnico oškodoval za 500 evrov. Dopoldan in zvečer sta bila na delu tatova – eden je ukradel telefon, vreden 400 evrov, drugi pa se je iz stanovanjskega bloka odpeljal z ravno toliko vrednim gorskim kolesom. Na delu so bili tudi neprevidni vozniki, ki za svoja dejanja niso želeli prevzeti odgovornosti. Tako je eden s kraja trka odpeljal ponoči, drugi pa popoldan. Tudi lažne prijave policistom niso dale spati. 57-letni Trboveljčan je tako naznanil kršenje javnega reda in miru, policisti pa so ugotovili, da je pod vplivom alkohola in, da kršitve sploh ni bilo. Policisti so lažnivcu izrekli denarno kazen.

Vinjeni Trboveljčani so bili na delu tudi v soboto, 10. decembra, zjutraj. Tako je 34-letnik pod vplivom alkohola vpil na 9 let starejšo sokrajanko in jo žalil. Policisti so mu zaradi njegovega vedenja izrekli globo. Oglobili so tudi 57-letnika, ki je dopoldan zmerjal 56-letnika in mu grozil.

Nedelja je bila tudi v Trbovljah dan počitka, a ne za tatove. Ponoči je neznanec izpred poslovnega objekta odnesel del inox ograje. S tem je lastniku povzročil za 200 evrov škode.

Zagorje

V Zagorju so v petek popoldan policisti občanu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Če analiza pokaže, da je temu tudi v resnici tako, bodo kršitelju izdali odločbo o prekršku. Prav tako popoldne so policisti prejeli tudi obvestilo, da je prišlo do poškodbe laka na osebnem avtomobilu. Oškodovanec je policistom podal predlog za pregon, a ga je istočasno tudi umaknil. Policisti so imeli opravka tudi z napadom na informacijski sistem, o katerem še zbirjao obvestila. V kisovškem lokalu so v jutranjih urah vrteli preglasno glasbo. Kršiteljici so izdali plačilni nalog.

V soboto dopoldne se je na Mlinšah zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik povozil divjad. Policisti so v skladu z zakonom od ugotavljanja dejstev in okoliščin prometne nesreče odstopili. Zjutraj so v Zagorju občanu zasegli neznano snov – sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov bodo poslali na analizo in, če gre res za drogo, bodo kršitelju izdali odločbo o prekršku.

ZT

Prejšnji članekTudi v Preboldu so za predor
Naslednji članekValovi Krke pregloboki za dolske rokometaše