Člani Društva invalidov so zjutraj prijavljene udeležence piknika poiskali na njihovih domovih in ostalih dogovorjenih mestih in jih odpeljali proti Kopitniku. »Z nasmehi na obrazih so naši gostje nestrpno pričakovali, kaj smo tokrat pripravili zanje. Po ogrevanju s kavicami in pozdravnem nagovoru predsednika društva smo se posedli za mize. Nad obaro so bili sicer navdušeni, a so dali vedeti, da je žar krožnik tisto, kar najbolj željno pričakujejo,« je povedala Mojca Trbovc iz hrastniškega društva.
Svojo mašinerijo je postavil tudi harmonikar Stane Tomc in začel preigravati vsem znane melodije. Ni trajalo dolgo, ko so na plesišče začeli kapljati prvi plesalci. Zaplesali so tudi tisti, za katere bi kdo mislil, da ne morejo. Z žarečimi očmi so prihajali s plesišča. »Šele ob stiku s človekom, ki ima težave s hojo, ki je vsem nam ostalim samoumevna, se človek vpraša, ali nismo morda preobremenjeni z nepomembnostmi. In premalo cenimo tisto, kar imamo,« je dodala Mojca Trbovc.

Ko je bilo ozračje že dodobra razgreto, so člani Planinskega društva Rimske Toplice pripravili tudi kosilo. Mešano meso na žaru je recept, s katerim so težki invalidi vedno znova najbolj zadovoljni. Popoldanske ure so prav tako minile ob plesu in pogovoru vse do odhoda domov. »Vsekakor je piknik težkih invalidov eden od dogodkov, ob katerih mi je najbolj toplo pri srcu. Ko je jasno, da smo storili nekaj lepega. Lepo je videti radost in hvaležnost v očeh tistih, na katere v vsakdanjem življenju vse prevečkrat pozabljamo,« je bila zadovoljna Trbovčeva.

Člani društva se bodo odpravili 7. septembra na kopanje v hrvaške Tuheljske toplice, dva dni kasneje pa se bodo družili še na pikniku Društva invalidov Hrastnik.

ZT

Prejšnji članekOsvežilna fotografija s sladoledom
Naslednji članekSemenski kapital za zagonska podjetja