Naj skladba revije je Ena ptička priletela Črta Sojarja Voglarja. Najboljši otroški pevski zbor revije je OPZ GŠ Fran Korun Koželjski Velenje z zborovodkinjo Manjo Gošnik Vovk, najboljša mladinska zbora MPZ OŠ Nazarje z zborovodkinjo Katjo Gruber in MPZ GŠ Rogaška Slatina z zborovodkinjo Andrejo Došler, najboljši dekliški zbor je DPZ Gimnazije Celje Center z zborovodjo Davidom Preložnikom in najboljši mešani zbor MeMPZ Škofijske klasične gimnazije Ljubljana Šentvid z zborovodjo Damijanom Močnikom. Na reviji je bila podeljena tudi denarna nagrada za ogled evropskega mladinskega zborovskega festivala Neerpelt 2016 v Belgiji, ki so jo prejele zborovodkinja MPZ OE GŠ Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, Marta Sojar Voglar, Petra Habjanič Gregorc in zborovodkinja DPZ Gimnazije Želimje Polona Stegu.
Na reviji se je predstavilo 51 zborov s skupaj več kot 2000 pevci, ki so zapeli 157 različnih skladb, od tega 22 novitet. Pevce je spremljala strokovna žirija v sestavi Anka Jazbec, Damijan Močnik, Danica Pirečnik, Janja Dragan Gombač, Marinka Šuštar, Stojan Kuret in Tadeja Vulc.

Kot je dejala Vanda Kopušar iz JSKD Izpostave Zagorje, je to v njeni organizaciji že peta revija. Izpostava Zagorje se je letos še posebej potrudila, da so vsi pevci imeli garderobe čim bližje Delavskemu domu Zagorje in Integralu Zagorje.

»S prijaznim sodelovanjem Integrala Zagorje, Godbenega doma, Gasilskega doma, Potrošnje-Ere, Društva upokojencev Zagorje in Srednje šole Zagorje so zbori prav na 25. Reviji imeli do zdaj najkrajše poti od avtobusne postaje do garderob, Delavskega doma, Gostišča Kum, Mestnega trga Zagorje,« je povedala Kopušarjeva, »kajti na vse te poti so se zbori morali večkrat odpraviti v času bivanja v Zagorju. Pohvale zborovodij, pevcev, obiskovalcev so deževale in še vedno prihajajo od vsepovsod. Letošnja revija je meni osebno najljubša s krasno in enkratno ekipo vodičev oziroma hostes, imeli smo lepo sončno vreme in tudi noviteto: skupno petje na Mestnem trgu Zagorje, pred Weinbergerjevo hišo, v lepem sončnem dnevu.«

TPK

SEZNAM POSEBNIH PRIZNANJ 25. REVIJE ZAGORJE OB SAVI

Otroški zbori:

Posebno priznanje za najboljši OPZ 25. Revije Zagorje ob Savi: OPZ GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, zborovodkinja Manja Gošnik Vovk

Posebno priznanje za najboljšega korepetitorja OPZ: Katja Žličar Marin

Posebno priznanje za najboljšega zborovodjo OPZ debitanta: Jana Wetz (OPZ OŠ Marjana Nemca Radeče)

Posebno priznanje za obetavnega zborovodjo OPZ debitanta: Ema Nartnik (OPZ Višajčki KD Gregor Rihar, Polhov Gradec)

Posebno priznanje za najboljši debitantski nastop OPZ: OPZ OŠ Marjana Nemca Radeče

Posebno priznanje za najboljšo izvedbo a cappella skladbe za OPZ: zborovodkinja Manja Gošnik Vovk in OPZ JUNIOR CS, Maribor (Živalska svatba – prekmurska ljudska)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo slovenske ljudske pesmi za OPZ: zborovodkinja Jana Wetz in OPZ OŠ Marjana Nemca Radeče (Patrick Quaggiato: Prvi venček slovenskih ljudskih pesmi)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo skladbe iz obdobja romantike za OPZ: zborovodkinja Manja Gošnik Vovk in OPZ JUNIOR CS, Maribor (Carl Reineke: Pomladanski koncert)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne skladbe za OPZ: zborovodkinja Barbara Kovačič in OPZ OŠ Franceta Bevka Tolmin (Patrick Quaggiato: Zmaj Direndaj)

Posebno priznanje za najboljšo sestavo sporeda za OPZ: zborovodkinja Manja Gošnik Vovk, OPZ GŠ Fran Korun Koželjski, Velenje

Mladinski zbori:

Posebno priznanje za najboljši MPZ 25. Revije Zagorje ob Savi (ex equo): Mladinski pevski zbor Osnovne šole Nazarje, zborovodkinja Katja Gruber in Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina, zborovodkinja Andreja Došler

Posebno priznanje za najboljšega korepetitorja MPZ: Katalin Peter Krivokapič

Posebno priznanje za najboljšega zborovodjo MPZ debitanta: Andreja Došler (MPZ GŠ Rogaška Slatina)

Posebno priznanje za najboljši debitantski nastop MPZ: MPZ GŠ Rogaška Slatina

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo slovenskih ljudskih pesmi za MPZ: zborovodkinja Andreja Došler in MPZ GŠ Rogaška Slatina (Črt Sojar Voglar: Ena ptička priletela – slovenska ljudska)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo skladbe iz obdobja romantike za MPZ: zborovodkinja Marta Sojar Voglar in MPZ OE GŠ Konservatorija za glasbo in balet, Ljubljana (S. Rahmaninov: Angel)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne skladbe za MPZ: zborovodkinja Maja Cilenšek in MPZ OŠ Koper (Leonard Bernstein: I hate music)

Posebno priznanje za najboljšo sestavo sporeda za MPZ: zborovodkinja Katja Gruber, MPZ OŠ Nazarje

Dekliški zbori:

Posebno priznanje za najboljši DPZ  25. Revije Zagorje ob Savi: DPZ Gimnazije Celje – Center, zborovodja David Preložnik

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo slovenskih ljudskih pesmi za DPZ: zborovodja David Preložnik in DPZ Gimnazije Celje – Center (Andrej Makor: Dobro jutro, mamica  – ljudska iz Zagorice v Dobrepolju)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne skladbe za DPZ: zborovodkinja Polona Stegu in DPZ Gimnazije Želimlje (Damijan Močnik: Acclamatio)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo slovenske skladbe za DPZ, napisane v 20. stoletju: zborovodkinja Polona Stegu in DPZ Gimnazije Želimlje (Lojze Lebič: Fčelica zleteila)

Posebno priznanje za najboljšo sestavo sporeda za DPZ: zborovodja Tomaž Pirnat, DPZ RTV SLO, Ljubljana

Mešani mladinski zbori:

Posebno priznanje za najboljši MeMPZ 25. Revije Zagorje ob Savi: MeMPZ Škofijske klasične gimnazije Ljubljana Šentvid, zborovodja Damijan Močnik

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne skladbe za MePZ: zborovodja Damijan Močnik in MeMPZ Škofijske klasične gimnazije Ljubljana Šentvid (Raymond Murray Schaffer: Miniwanka)

Posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo slovenske skladbe za MeMPZ, napisane v 20. stoletju: zborovodja Ambrož Čopi in MeMPZ Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (Pavle Merkù: Z gozdom prihajam)

Posebno priznanje za najboljšo sestavo sporeda za MePZ: zborovodja Damijan Močnik, MeMPZ Škofijske klasične gimnazije Ljubljana Šentvid

»Naj skladba Zagorja« 2016: Črt Sojar Voglar (za skladbo Ena ptička priletela)

Denarno nagrado za ogled Evropskega mladinskega zborovskega festivala Neerpelt 2016, Belgija prejmejo: Marta Sojar Voglar, Petra Habjanič Gregorc, Polona Stegu

Prejšnji članekBolnišnica pod drobnogledom
Naslednji članekKališnik – mojster stekla in svetlobe