Čeprav je bilo vseh 10 petkovih dogodkov aktivnih, zanimivih, zabavnih in aktualnih, je gotovo izstopala atraktivna invazija vesoljcev v rožnati barvi.
V svoji roza izvedbi je bila ekspedicija imigrantov, ki je pristala v Hrastniku, zelo gibljiva, saj so zavzeli različne kraje, da bi na Zemlji našli inteligentne ljudi. Ni podatkov, če so jih našli.

Omeniti velja tudi feministični pevski zbor Zborke, ki se v svojih pesmih pogumno zavzemajo za enakopravno obravnavo žensk. »Pojemo stare, že uveljavljene pesmi,« je povedala Anja Kocman, ki ima po svojem dedu korenine v Hrastniku in je članica zbora že od vsega začetka, »nekatere pesmi pa tudi priredimo, kot na primer Žena naj bo doma, tako da dobimo na to besedilo parodijo.«

Fizično gledališče Branka Potočana Žepi, polni zvezd pa je predstavljalo vrhunec dneva. Dogajanje na odru je vizualno vrhunsko in seže do srca. Pred nami se prepletajo drobne zgodbe iz življenja, ki jih povezujejo poleg giba še vrvi, palice, obroči, tkanina in še kaj. Povezovalec pa je dober poznavalec značaja slovenskega človeka in njegovih reakcij. Brez zadržkov pove svoje mnenje vsem tistim, ki to želijo slišati.

Koala Voice, glasbena skupina z Izlak in Kisovca, je že precej uveljavljena v slovenskem prostoru. Nekaj deset poslušalcev si je privoščilo gibanje v ritmih rocka, popa, disca in punka.

Fanči Moljk

Prejšnji članekNesreča med Izlakami in Kisovcem
Naslednji članekIščejo nove kandidate za delo