Delo Zavoda za mladino in šport je bilo zaradi ukrepov NIJZ okrnjeno. V času omejitev smo določene aktivnosti izvajali digitalno.

Poletje je tu, stanje se počasi normalizira. Bazen je napolnjen z vodo in je že gostil prve obiskovalce – člani DPD Trbovlje so izvajali praktični del usposabljanja za potapljača. Letno kopališče Trbovlje so odprli v ponedeljek, 22. junija, z enotno ceno vstopnice na dan otvoritve (2,50 evra).

Društvo za podvodne dejavnosti v sodelovanju z ZMŠT je organiziralo Dan odprtih vrat v podvodni svet v soboto, 27. junija. Čez poletno sezono se bo na letnem kopališču Trbovlje odvijal spremljevalni program, ki bo podkrepil že tako prijetno vzdušje na bazenu. V mesecu juliju bo vsak torek in četrtek v dopoldanskem času vodna aerobika, namenjena vsem generacijam. Za vas smo pripravili DJ Disko day, DJ Disko night, turnirje odbojke na mivki in druge športne aktivnosti. Na bazenu se bo odvijal del Mlade olimpijade, ki bo potekala med 13. in 17. julijem.

Z Mlado olimpijado, ki postaja tradicionalen dogodek, želimo mlade spodbuditi h gibanju in predvsem druženju na prostem. Sklepno dejanje dogodka bo koncert skupine Lumberjack, 17. julija ob 20. uri.

ZMŠT bo v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine in Plavalnim klubom Rudar Trbovlje izvedel začetne in nadaljevalne tečaje plavanja. V mesecu avgustu načrtujemo gledanje zvezd pod budnim očesom astronoma.

Med poletnimi počitnicami bomo v ZMŠT organizirali tudi Reciklažnico, kjer si mladi izmenjujejo oblačila, programsko pustolovščino, tematske večere z našimi prostovoljci, kavarniške večere, popestrene z glasbo. Sklepno dejanje kavarniških večerov bo Noč emocij, ki se bo odvila 11. septembra na parkirišču med DDT in stavbo mladinskega centra.

Prav tako je ob upoštevanju navodil in smernic odprt hostel in kavarna, ki si je nadela novo ime, in sicer Kavarna mladina in šport Trbovlje (kavarna MŠT).

ZMŠT

PR objava