Trboveljsko Združenje borcev za vrednote NOB, katerega predsednica je Marija Govejšek, vsako leto za svoje člane organizira številne aktivnosti. Tudi letos imajo za prvo polletje že pripravljen program.
Z aktivnostmi so začeli že januarja. Udeležili so se 75. obletnice bitke v Dražgošah in zbirali oblačila v humanitarne namene. Februarja so proslavili kulturni praznik in podelili plakete Tončke Čeč. Obiskujejo partizanska obeležja v Trbovljah in se udeležujejo letnih skupščin. Konec februarja pripravljajo tudi pustovanje.

Marca bodo ob dnevu žena pripravili prireditev s koncertom. Obiskovali bodo zbore članov Zveze borcev. V aprilu bodo očistili okolico poslovne zgradbe, z baklami se bodo odpravili na Čebine. Dan upora proti okupatorju bodo praznovali s pohodom na Kum. Pripravili bodo tudi državno proslavo in organizirali okroglo mizo o Osvobodilni fronti. Praznik dela bodo proslavili na Kipah.

V maju se bodo udeležili 72. obletnice osvoboditve Trbovelj, praznik Krajevne skupnosti Franca Fakina pa bodo praznovali v mestnem parku. Prisostvovali bodo tudi slovesnosti ob obletnici zaključnih bojev druge svetovne vojne na Poljani. Pestro pa bo tudi v juniju, ko bodo letovali v Lendavskih toplicah, se udeležili proslave zasavskega Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo ob 26. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, se srečali s člani Zveze borcev Hrastnik na Kopitniku in se udeležili žalne slovesnosti ob osvoboditvi zapornikov in taboriščnikov.

ZT

Prejšnji članekETV izbira naj pesem
Naslednji članekToš v Zagorju