V soboto, 3. septembra, bo pri Dolanki na Dolu pri Hrastniku živahno. Društvo Želodki namreč pripravljajo Želodkov festival, ki bo ponovno povezal dogajanje za najmlajše in tudi malo starejše ter jim ustvaril dan, poln doživetij.
Festival se bo pričel s povorko izpred spomenika v centru Dola ob 13.55 uri, zaplesale bodo Steklarske mažorete, Miške in Zverinice ter učenci Glasbene šole Hrastnik. Ob 14.30 uri bodo otroci lahko uživali v predstavi Maša in medved, nato pa zaplesali zumbo. Plesni spektakel se bo nadaljeval s klubom Kattan Zasavje. Otroci si bodo lahko ogledali še eno predstavo Kapitan Glista in zobati Jack. Ob 17. uri bo zbranim zapel Adi Smolar, rajanje v Deželi zabave pa bo trajalo vse do zaključka festivala ob 19. uri.

Vzporedno se bodo v dvorani odvijale predstavi Vile zaspanke in Žogica Nogica ter plesna delavnica z Miškami in Zverinicami. V mali telovadnici pa bo potekala masaža, sproščanje in miganje z dojenčki, kar bo izvajal Mali migec.

Za vse obiskovalce bo na voljo še vrsto spremljevalnih aktivnosti od simulatorja surfanja do plezalne stene, tam bodo tudi medeni kotiček, srečelov ribolov, mega milni mehurčki in še in še.

»Z ustanovitvijo društva za celovit razvoj otrok in družin Želodki želimo dati svoj prispevek pri ustvarjanju spodbudnega in kreativnega okolja, v katerem se bomo vsi dobro počutili,« pravi predsednik društva Želodki Jani Medvešek. »Tudi na tak način bomo lahko naredili prehod v naprednejše razvojno obdobje, ki ga v naši državi, predvsem pa v Zasavju, še kako potrebujemo.«

ZT