sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pester vikend trboveljskih karateistov

Od petka do nedelje je v Hamburgu v Nemčiji potekala svetovna liga v karateju za članice in člane, ki se imenuje Karate1 Premier League. Tekom koledarskega leta se zvrsti 10 tekmovanj, ki ob koncu leta prinesejo skupne zmagovalce svetovne lige. V Hamburgu je nastopilo rekordnih 1164 tekmovalk in tekmovalcev iz 72 držav, med njimi tudi trinajst članov slovenske reprezentance. Blaž Hribovšek, član KK Trbovlje, je tekmoval v kategoriji do 60 kilogramov, kjer je nastopilo 81 tekovalcev. V prvem krogu se je pomeril z izkušenim Nizozemcem Geoffreyem Berensom, ki se lahko pohvali s kopico medalj iz največjih tekmovanj. Hribovšek je izgubil z rezultatom 0:2. Najboljši slovenski rezultat je dosegel Juš Markač, ki je osvojil 5. mesto med 111 nastopajočimi v kategoriji do 84 kilogramov.
V soboto, 24. septembra, je Karate klub Shotokan Velenje organiziral 3. Pokal občine Velenje, na katerem je nastopilo 136 tekmovalk in tekmovalcev iz 19 slovenskih klubov. Iz Trbovelj so na tekmi nastopili Žana Dolenc Čučnik, Paris Kočevar, Lara Salkič in Matija Trošt Čebela. Vodil jih je trener Edin Salkič. Vsi štirje mladi trboveljski karateisti so se šele v preteklem šolskem letu prvič srečali s tekmovanji v športnih borbah. Kljub temu se je trem uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Lara Salkič je osvojila zlato medaljo, srebrno medaljo pa sta osvojila Žana Dolenc Čučnik in Matija Trošt Čebela.

Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju s panožnimi športnimi zvezami v petek in soboto na Kongresnem trgu v Ljubljani izvedel drugi Olimpijski festival. Letos so k sodelovanju povabili tudi Karate zvezo Slovenije. Med njenimi predstavniki so bili tudi člani trboveljskega kluba, in sicer Urša in Barbara Haberl, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in trener Miha Kovačič.

Reprezentančni kandidati trboveljskega kluba so se v soboto in nedeljo udeležili priprav kadetske, mladinske in U21 reprezentance, ki so potekale v Kranju.

JS

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor