Za mladimi skakalci Smučarskega kluba Zagorje je zanimiv konec tedna. V petek so se udeležili sprejema v Zagorju, nato v Kisovcu še sami sprejeli svojega nekdanjega kolega sedaj vrhunskega kolesarja Primoža Rogliča, v soboto in nedeljo pa že skakali na državnem prvenstvu.

V soboto, 14. oktobra, je bilo državno prvenstvo za deklice in dečke od 10 do 11 let v Žireh. Najbolje se je odrezala cicibanka Ula Vodlan, ki je bila pri deklicah do 11 let deseta, Klara Jerman je osvojila 21. mesto, Neža Žlof in Maša Šutar pa sta si delili 23. mesto.

Pri dečkih do 10. leta je Damjan Zupanec osvojil 11. mesto, Lovrenc Pirnovar 14., Lovro Percl Seručnik 22. mesto, Nik Lukmar 24., Tej Logar 25., Anže Bantan 28. in Gal Izgoršek 47. mesto. Dečki in deklice so skakali tudi ekipno. Prva ekipa v sestavi Gal Izgoršek, Lovro Percl Seručnik, Lovrenc Pirnovar in Damjan Zupanec je osvojila 15. mesto, druga ekipa v sestavi Neža Žlof, Anej Mohar, Klara Jerman in Maša Šutar pa 22. mesto.

Malo višje, na 9. mesto, se je zavihtela ekipa mladincev, ki so se državnega tekmovanja udeležili v nedeljo, 5. oktobra, v Kranju. Mladinska ekipa do 20. leta je skakala v sestavi Tomi Jovan, David Zupanec, Matej Vozelj in Matija Prosenc, ki sicer skače v kategoriji dečkov do 15. leta. Med mladinci posamezno pa je Tomi Jovan osvojil 19., David Zupanec 50. in Matej Vozelj 53. mesto.

JK

Prejšnji članekSrečanje na Mrzlici
Naslednji članekDva tedna povsem zaprta