sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pester policijski teden

Od torka do četrtka so imeli policisti v Zasavju precej dela.

PP Zagorje ob Savi

Torek, 16. 3. 2021

Policiste so obvestili o grafitih na objektu. Policisti okoliščine prekrška še zbirajo in bodo po vseh ugotovitvah ustrezno ukrepali.

Sreda, 17. 3. 2021

Policiste so obvestili, da je pes ugriznil raznašalca časopisov in ga lažje poškodoval. Po zaključenem postopki bodo ustrezno ukrepali.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Voznici sta med sabo trčili, policisti pa okoliščine nesreče še ugotavljajo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Neznani voznik je na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo oškodovanca in povzročil materialno škodo za približno 100 evrov.

Policiste so obvestili o prometni nesreči z materialno škodo v Zagorju. Voznika sta trčila in se nato o škodi dogovorila sama, zato so policisti preverili pogoje za vožnjo in odstopili od ogleda prometne nesreče.

Obravnavali so manjši požar, do katerega je prišlo v kuhinji stanovanjskega objekta na območju Zagorja ob Savi. Lastnica objekta, ki je manjši požar pogasila, se je pri tem lažje poškodovala. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V večernem času so kontrolirali voznika osebnega vozila in ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola (1,27 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Kršitelju je bilo odvzeto motorno vozilo, čaka ga tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

 

Četrtek, 18. 3. 2021

Okoli 10. ure se je v Kisovcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila v naletnem trčenju udeležena voznika osebnih vozil in voznik kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija na Jevšnikovi ulici zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo voznika, ki se je ustavilo pred njim. Vozilo slednjega je odbilo še v vozilo voznice pred njim. Pri tem se je prvoudeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

Torek, 16. 3. 2021

Policisti so obravnavali izgubo denarnice na avtobusu iz Zagorja v Trbovlje, ki si jo je nato nekdo protipravno prisvojil. Z dejanjem je povzročil za koli 400 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Sreda, 17. 3. 2021

V zadnjem obdobju so policisti na naslovu v Trbovljah obravnavali več ponavljajočih kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. Kršitelj je z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika motil mir ali počitek ljudi. Ker kršitev ni bilo mogoče preprečiti drugače, so policisti pridobili odredbo pristojnega sodišča in opravili hišno preiskavo in kršitelju na podlagi zakona o prekrških zasegli predmete, s katerimi je bil storjen prekršek. Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V Trbovljah so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Neznani voznik je na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo oškodovanca in povzročil materialno škodo za približno 300 evrov.

V popoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Neznani voznik je na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo oškodovanca in povzročil materialno škodo za približno 700 evrov.

Policisti so na podlagi prijave drugega udeleženca v cestnem prometu ustavili voznika, ki je nezanesljivo vozil osebni avtomobil po regionalni cesti. Glede na ugotovljeno dejansko stanje in nezanesljivo vožnjo bodo na pristojni organ podali predlog za izvedbo kontrolnega zdravstvenega pregleda.

V nočnem času so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Po opravljenem testu je bil zaradi ugotovljenih simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih psihoaktivnih substanc odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Na pristojno okrajno sodišče bo podan obdolžilni predlog.

Četrtek, 18. 3. 2021

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo. Neznani voznik je na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo oškodovanca in povzročil materialno škodo za približno 600 evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik je na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo oškodovanca in povzročil materialno škodo za približno 300 evrov.

Obveščeni so bili o sporu med sosedi, kjer je prišlo do fizičnega obračunavanja. Pri tem sta bili dve osebi lažje poškodovani. Policisti v zadevi še zbirajo obvestila in bodo po vseh znanih okoliščinah o dejanju obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Hrastnik

Torek, 16. 3. 2021

Policiste so obvestili o dimniškem požaru v Čemšeniku. Na kraju so intervenirali tudi gasilci, policisti pa znakov kaznivega dejanja niso ugotovili.

Sreda, 17. 3. 2021

Obveščeni so bili, da je na območju Trbovelj pes ugriznil psa. Zoper lastnika psa bo uveden postopek.

Četrtek, 18. 3. 2021

Policisti so občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo in bo po znanih rezultatih uveden ustrezen postopek.

PP Litija

Torek, 16. 3. 2021

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo. Neznani voznik je na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo oškodovanca in povzročil materialno škodo za približno 1000 evrov.

Policisti so kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Po opravljenem testu, je bil zaradi ugotovljenih simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih psihoaktivnih substanc odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je bilo odvzeto vozilo, na pristojno okrajno sodišče bodo podali obdolžilni predlog.

Sreda, 17. 3. 2021

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Kresnicah. Neznani voznik je trčil v zapornice čez železniško progo in povzročil materialno škodo za približno 200 evrov.

Policiste so obvestili o vsiljivem beračenju pred trgovino v Litiji. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Četrtek, 18. 3. 2021

Nekaj pred 11. uro se je na cesti od proti Tepam na območju Litije zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi nepravilne strani vožnje trčila v vozilo voznika, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Savus

Foto: PU Ljubljana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor