Julija v Zagorju najmlajšim in tudi tistim malo starejšim ne bo dolgčas. Med drugim se bodo lahko udeleževali različnih aktivnosti, ki jih pripravlja Mladinski center Zagorje. Julij se je v Mladinskem centru Zagorje začel na ploščadi pred zagorsko tržnico z Menjalnim krogom – dogodkom, namenjenim izmenjavi rabljenih stvari. Najmlajši in malo starejši se bodo imeli kar nekajkrat priložnost družiti v okviru Špileraja, kjer bodo ustvarjali na različnih delavnicah. Špileraj pripravljajo v dnevnem centru CSD Zagorje 5., 6., 12., 13., 19., 20., 26. in 27. julija. Tudi za ljubitelje dobre jedače bo poskrbljeno. Vsak julijski četrtek bodo namreč v Mladinskem centru Zagorje pripravljali in preizkušali Malo malico. Dvakrat, 13. in 27. 7. se bo igrišče Proletarec pred mladinskim centrom spremenilo v »kinodvorano« na prostem.
Štirinajstega julija bo Divje – udeleženci bodo pri še nedokončani prazgodovinski kmetiji Paštirc v Evroparku spoznavali naravo in se učili sožitja z njo. Teden in dan kasneje, 22. julija, se bodo lotili tudi gradnje, vabljeni pa so vsi, ki so pripravljeni pomagati.

Vsak julijski petek razen prvega (7. julij) bo prinesel F-day, zabavno druženje v Parku dr. Janeza Drnovška. Druženje bo imelo vsakokrat drugo tematiko, 21. julija, na primer, bodo pripravili »jam session« in se družili ob improviziranem igranju inštrumentov, 28. pa bodo spoznavali mandale in se učili sproščanja. Istega dne pripravljajo tudi druženje na igrišču v KS Šentlambert.

Prav tako 28. julija bodo v mladinskem centru praznovali Mlado zagorsko noč, kjer bodo na hip hop večeru nastopili 3. Štuk Bengrz. Praznovanje se bo nadaljevalo 29. julija zvečer na igrišču Proletarec. Tam bo na rock koncertu zbrane zabavala Odprava zelenega zmaja.

ZT