Slavko Stošicki, rojen Trboveljčan, ki je obiskoval osnovno in srednjo šolo v rojstnem kraju, nadaljeval študij strojništva na ljubljanski strojni fakulteti, je v svoji delovni poti obredel kar več področij dela. Bil je direktor na IBT-ju, na lokalnem radiu Kum, se odpravil v samostojne poslovne vode in skupaj z ženo Meto ustanovil SAMPS, je vodilni ocenjevalec za področje strojništva v državi.
Pred nekaj več kot desetimi leti so si zgradili hišo na Bledu, kjer živijo. Slavka je vedno zanimalo veliko stvari. Rad pomaga, zato je postal član Lions kluba in bil leta 2000 imenovan za guvernerja Distrikt 129 Slovenija, v zadnjih petih letih je ambasador za razvoj Lions v Srbiji. Dobrodelnost mu je v krvi, saj je rasel v delavskem okolju, kjer je bil velikokrat grenak kruh.

V sredo, 24. februarja, je prišel na povabilo Literarnih prijateljev Društva upokojencev Trbovlje predstaviti svoj prvenec, zbirko pesmi, ki jih poklanja svoji ženi Meti in vsem, ki jim je življenje v dvoje navdih in sreča. Člani Literarnih prijateljev so prebrali nekaj pesmi. Kantavtor in član skupine Hiša Andrej Guček je uglasbil njegovo pesem Kapljice in jo zaigral zbrani publiki.

Pesmi so razdeljene v štiri vsebinska poglavja, ki jih je poimenoval Šepet objema, Slike podob, Upanje praznine in Modrost bele sence.

Večer, ki ga je vodil Jože Bernot, je bil nadvse zanimiv, saj se je ponovno izkazalo, da ljudje vse premalo poznamo drug drugega in smo vedno znova presenečeni, ko ugotovimo, da se nekdo ukvarja poleg svojega profesionalnega dela tudi z umetnostjo, dobrodelnostjo, da ga zanima fotografija, glasba.

Irena Vozelj