Moški, star 64 let, ni v življenjski nevarnosti, zdravi se v Splošni bolnišnici Trbovlje, ima pa hujše poškodbe rok, ki jih je dobil ob napadu psa pasme Staford, ki je bil v lasti 35-letnega občana.

V petek okrog 16. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o napadu psa v Hrastniku. Malo prej se je v naselju Studence v Hrastniku pes, ki je bil privezan ob drevo na vrtu stanovanjske hiše, strgal in napadel 64-letnega občana, ki je šel takrat mimo hiše. Pes je 64-letnika huje poškodoval (poškodbe rok, oseba ni v življenjski nevarnosti). Napad so poskušali preprečiti mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. Ob posredovanju so policisti za odvrnitev napada uporabili strelno orožje in psa pokončali.Poškodovani 64-letnik je bil s kraja odpeljan v SB Trbovlje, kjer so mu nudili pomoč, nakar pa so ga odpeljali na zdravljenje v Bolnišnico Celje.

Za kadaver psa je poskrbel higienik, o dogodku pa je bila obveščena tudi veterinarska inšpekcija. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi danes, preiskava poteka v smeri podanih sumov storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

ZT