Četrtkov večer so v zagorski športni dvorani s svojimi glasovi otvorili člani Zagorskega okteta. Pri petju se jim je za nekaj časa pridružila tudi Urška Magdalena Luzar, ki sicer vodi oktet.
Po Zagorskem oktetu so na oder prišli Perpetuum Jazzile. Zasedba, ki je v Zagorju gostovala že nekajkrat, je zbranim zapela številne znane popevke. Poslušalci so med drugim stikali dlani v ritmih Abbe, Avsenikov in Disneyevih pesmi.

Broni Koren si je koncert Perpetuum Jazzile ogledala prvič. »Zelo mi je bilo všeč,« je priznala. »Energija je bila odlična, vzdušje pa tudi. Želela bi si več takšnih koncertov.« Korenovo je spremljala njena hči Laura Rodošek, ki najprej ni želela iti na koncert, a jo je nato mama vseeno uspela pregovoriti. »Tudi meni je bilo zelo všeč,« je povedala, »Sploh glede na to, da najprej nisem hotela iti.«

Navdušenja pa ni mogel skriti niti Jan Trost, ki je skupaj z ostalimi člani skupine Perpetuum Jazzile stal na odru. Trosta, ki v zasedbi poje bariton, z Zagorjem veže prav posebna vez. »Zagorje je ‘top’! To je rojstno mesto moje mame in do njega čutim neko posebno navezanost, posebna čustva. Tudi publika je bila vrhunska. Uau!«

Za Perpetuum Jazzile je bil koncert v Zagorju zadnji koncert v iztekajočem se letu 2016. Zbranim so zaželeli, naj bo leto, ki prihaja, brez skrbi.

Martina Drobne

Prejšnji članekZimska pravljica v MCH
Naslednji članekIzvajanje terapij v solnem centru Dotik soli