Festival zasavske kulinarike je 23. septembra v Hrastnik pripeljal številne ljubitelje preproste, a okusne hrane, kot sta funšterc in krumpantoč. Na festivalu so se v kuhi teh jedi pomerile različne ekipe, ki so jih ocenjevali obiskovalci in strokovna komisija. Slednjo so sestavljali Lucija Štaut, Branko Podmenik in Iztok Gumzej. Oboji so za najboljši funšterc izbrali tistega, ki ga je spekla ekipa Funšterc Boben-Čeče Team. Na drugo mesto se je uvrstil funšterc ekipe Šoht, na tretje pa funšterc ekipe EVS prostovoljci. Najboljši krumpantoč je spekla ekipa Mladinski center Zagorje ob Savi.
Na prireditvi, ki je trajala vse popoldne, so obiskovalce zabavali tudi glasbeniki: Gaja Kolenc, Primož Siter, Rudarska godba Hrastnik, Samantha Maja Šolaja in Navihani muzikanti.
V okviru festivala, ki ga organizira društvo Rast, so letos prvič podelili tudi nagrado Zlati kuolm za zasavsko turistično zanimivost po izboru občinstva. Prejel ga je virtualni muzej rudarstva 4. dritl.
ZT