ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Pazite na cesti!!!

Policija Slovenije sporoča, da bo jutri, 6. julija, med 6. in 12. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti.
Odločitev za ponovno izvedbo maratona nadzora hitrosti v juliju je bila sprejeta zaradi izredno slabega stanja prometne varnosti v lanskem juliju ter negativnega trenda v letošnjem letu. Za poletna obdobja so namreč zaradi lažnega občutka varnosti, ki ga imajo vozniki ob lepem vremenu, tudi sicer značilne višje hitrosti, ki botrujejo večjemu številu prometnih nesreč. »Z jutrišnjim nadzorom želimo zato predvsem vplivati na udeležence cestnega prometa, da v poletnem času svojo hitrost in način vožnje ustrezno prilagodijo in na ta način vozijo varneje,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Več informacij in 362 lokacij, na katerih bo 196 policistov merilo hitrost, najdete na spletni strani policije: http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/84865-v-sredo-po-vsej-sloveniji-maraton-nadzora-hitrosti-preverite-lokacije

»Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!« so še zapisali v Sektor za odnose z javnostmi.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor