Na parkirišču na Rudarski cesti v Trbovljah pred lekarno, zdravstvenim domom in bolnišnico, že cel julij stojita parkomata.
Delujeta samo od ponedeljka do petka, od 7. do 16. ure, vse ostale ure, praznike in vikende pa ostaja parkiranje brezplačno. Brezplačno je tudi parkiranje za pol ure, vsaka naslednja ura pa stane pol evra. Vozniki, ki plačajo 50 centov parkirnine, lahko teoretično parkirajo uro in pol. Parkomat sprejema samo kovance, razlike pa ne vrača, temveč zanjo avtomatično podaljša čas parkiranja.

Za uvedbo parkomatov se je Občina Trbovlje odločila zato, da bi zagotovila večje število prostih parkirnih mest osebam, ki pridejo k zdravniku ali v splošno bolnišnico.

Kot je povedal Sebastjan Zmrzljak z Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje so redarji na nova pravila voznike prvi teden le opozarjali. Izdali so 75 opozoril. Z včerajšnjim dnem pa so začeli kršitelje tudi kaznovati z globo 40 evrov. Tako namreč določa 68. člen Zakona o pravilih cestnega prometa, ki ureja območje kratkotrajnega parkiranja.

TPK