nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Parada učenja

Rdeča nit letošnje Parade učenja je vseživljenjsko učenje, ki vključuje tudi medgeneracijsko sodelovanje in tokrat tudi novomedijsko kulturo. Odvija se v in pred Delavskim domom Trbovlje.

Osrednji program na zunanjem odru bo glasbeno, kulturo in kulinarično obarvan. Nastopile bodo skupine vseh generacij, pridružil se jim bo tudi lanski dobitnik priznanja za učečega se posameznika raper Zlatko.

Sicer se bo predstavilo preko 40 različnih zasavskih organizacij. Obiskovalci si bodo lahko na prizorišču nadeli VR-očala in pogledali v navidezno resničnost, se seznanili s klekljanjem, močjo zdravilnih rastlin, tehniko in robotiko, defibrilatorjem, živimi knjigami, rokodelstvom, slikanjem na steklo, fotostojnico in sobnim kolesom za proizvajanje elektrike, gospodarjenjem z e-odpadki, se posladkali s funštercem in mandeljčki, zamenjali knjige, si dali izmeriti krvni sladkor ali sodelovali v nagradi igri ZLU. V spremljevalnem delu bo Lutkovna skupina Lučka v gledališki dvorani DDT uprizorila predstavo Veselo potovanje, v predavalnici bo delavnica o prednostnih starejših na trgu dela. Na parkirišču pred DDT se bodo predstavili gasilci z gasilskim vozilom, komunala s smetarsko-pralnim, reševalci z reševalnim vozilom ter policisti z motorji.

ZT

Isti avtor