ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Parada kiča

V dvorani Prostovoljnega gasilskega društva Zagorje-mesto, ki je bila polna obiskovalcev, je v torek, 17. januarja, Knjižnica Mileta Klopčiča pripravila literarni večer ob izidu pesniške zbirke Parada kiča.

Svojo drugo pesniško zbirko z naslovom Parada kiča je predstavil Aleksander Ritter, med prijatelji znan pod nadimkom Komba. Večer je potekal po pričakovanjih obiskovalcev – z veliko smeha ob anekdotah avtorja knjige in njegovih prijateljev, ki so sodelovali na dogodku.

 

Za glasbeni program sta poskrbela Matic Jere in Jan Ostrožnik, ki sta zapela nekaj skladb, ki jih je napisal Aleksander Ritter, doživele pa so tudi glasbeno različico. Pesmi je med drugimi prebiral tudi Lovro Lezič, s katerim je ob koncu dogodka zapel nekaj pesmi tudi avtor knjige Sandi Ritter. Vmes pa so obiskovalke in obiskovalci lahko poslušali avtorjeve domislice, iskrice in z njim obujali spomine na skupna druženja. Pogovor je povezovala Renata Žnidar.

V pesniški zbirki je mogoče prebrati kar nekaj osebno izpovednih pesmi, seveda pa ne manjkajo številne satirične, po katerih je avtor tudi najbolj znan.

Savus

Foto: Knjižnica Mileta Klopčiča


 

Previous article
Next article

Isti avtor