Odločitev predsednika RS Boruta Pahorja, da prevzame častno pokroviteljstvo Rudarskega maratona 2017, je sprožila plaz zanimanja pri ženskah z vsega sveta. Organizator tega atraktivnega teka od Evroparka čez Trbovlje do Hrastnika in del tudi po rudniški jami, je navdušen.
Med prvimi sta ga kontaktirali hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović in nemška kanclerka Angela Merkel. Rudarskemu maratonu sta izrekli čestitke za edinstveno idejo in atraktivno traso ter zagotovili svojo podporo. Se je pa na veliko presenečenje in veselje Zavoda Savus na Rudarski maraton prijavila prva dama ZDA Melanija Trump. Kot so zapisali iz kabineta predsednika ZDA, Trumpova prisega na zdrav način življenja, redno teče in se udeležuje številnih rekreativnih tekov. Zaradi njene udeležbe na Rudarskem maratonu bosta varnostni in cestni režim v Zasavju 23. aprila dodatno spremenjena.

Kje se bo v času Rudarskega maratona mudil ameriški predsednik Donald Trump, iz predsedniškega kabineta niso sporočili. Neuradno smo izvedeli, da mu bo zagorski župan Matjaž Švagan razkazal Evropark, ga poskušal navdušiti za soinvestiranje v katero izmed številnih idejnih zasnov in tam z njim zasadil lipo prijateljstva.

ZT

Prejšnji članekO dnevu, kakršen je ta
Naslednji članekJerič in Gabričeva: »V Zasavju gradiva evropski “kitajski” zid.«