PP Trbovlje

V petek, 4. maja, ob 19.01 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je povzročil neznani voznik mopeda. S slednjim je namreč oplazil vozilo in s kraja odpeljal. Ob 19.44 uri so posredovali v sporu med moškima ter pijanem kršitelju izrekli globo.

V soboto, 5. maja, ob 13.55 uri so izrekli globo tudi kršiteljici, ki se je nedostojno vedla na javnem kraju in se sprla s sosedi. Ob 14.05 uri so v prostorih bivše tovarne popisali tri državljane Bosne in Hercegovine, ki so tam opravljali delo, čeprav niso imeli urejenih dokumentov. Vsem so izdali plačilne naloge in jih napotili iz države. Kazensko pa bodo ovadili tudi delodajalca, saj so državljani BiH pri njem delali na črno.

Zvečer so policisti odredili strokovni pregled na mamila voznici mopeda, ki pa je pregled odklonila. Zoper njo sledi obdolžilni predlog.

PP Zagorje

Policisti so zbirali obvestila o prometnem dogodku na Izlakah. V Zagorju so izdali plačilni nalog gostu, ki se je nedostojno vedel v gostinskem lokalu. Kršitelj je žalil drugega gosta in ga tudi udaril. Policisti so ugotovili tudi kršenje zakona o omejevanju prodaje alkohola, zaradi česar sledi hitri postopek prekrškovnega organa.

Zagorski policisti so intervenirali na območju PP Litija, kjer je občan doma razgrajal. Izdali so mu plačilni nalog. Enako so ravnali tudi pri intervenciji v zasebnem prostoru, kjer je sin žalil očeta in se zoper njega agresivno vedel. Policisti so ukrepali tudi v Dolenji vasi, kjer so občani poslušali preveč glasno glasbo. Glasna glasba je zmotila tudi občanko, ki se je zaradi tega zglasila na policijo in prijavila soseda. Zaradi preglasne glasbe so zagorski policisti posredovali še v Hrastniku, kjer so ukrepali zoper občanko.

PP Hrastnik

V soboto, 5. maja, ob 10.15 uri so bili policisti obveščeni o tatvini alkoholnih pijač iz kleti. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 200 evrov. Ob 14.50 uri so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med sosedoma. Kršiteljici so policisti izdali plačilni nalog. V nedeljo, 6. maja, pa so zasegli osebni avto vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

ZT