sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Pa saj je že Cankar vse sam povedal

Učenci so pod mentorstvom svojih učiteljic pripravili zanimiv, hudomušen program, začinjen z mislimi našega največjega pisatelja Ivana Cankarja, ki je zapisal resnico, ki jo je mogoče srečati tudi v sedanjem življenju. Med drugim so citirali misel, ki jo, včasih žal prepozno, razumejo posamezniki: V mojem srcu je materina podoba – lepota in blagost, kakor je nikoli in nikjer nisem videl, ki jo bodo živo ugledale šele moje umirajoče oči.«

V dobri uri programa so se učenci predstavili kot recitatorji, plesalci in bralci kratkih zgodb, ki so jih napisali sami. Zapeli so nekaj pesmi, povezanih z zimo, ni pa manjkal niti Radetzky marš, ki so ga prikazali kot ples s ploskanjem. Pesem Novo leto Valentina Vodnika je bilo letošnje voščilo številnim obiskovalcem, ki so nastopajoče nagradili z velikim aplavzom. Na platnu so prikazali nekatere portrete Ivana Cankarja, ki so jih narisali učenci, kasneje bodo pripravili brošuro, kjer bodo skupaj slike učencev in že uveljavljenih domačih umetnikov, med njimi Zorana Pozniča, Jožeta Ovnika in Bogdana Baroviča. Obljubili so, da bodo pripravili novo prireditev tudi ob letu osorej.

Zbirali so prostovoljne prispevke za financiranje učencev. Z njim bodo pomagali sošolcem, ki si drugače ne bi mogli privoščiti uresničitve svojih sanj, da bodo lahko razvijali svoje talente.

Koordinatorica dogodka je bila Alenka Ramšak, med obiskovalci pa je bila tudi podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik.

Irena Vozelj

Previous article
Next article

Isti avtor