Desete grajske štorije so prvo septembrsko soboto na grad Gamberk pritegnile okrog 250 obiskovalcev. Z zanimanjem so si ogledali prizore iz srednjeveškega življenja, za katere je besedilo napisal pokojni Nande Razboršek, režiral pa jih je Marjan Bokal. Pri izvedbi je sodelovala številna gledališka zasedba Prosvetnega društva Čemšenik, folkloristi in glasbeniki. Vreme jim je odlično služilo. Sonce je bilo na trenutke, kot so povedali, celo prevroče.
Ali bo Prosvetno društvo Čemšenik s štorijami nadaljevalo tudi v prihodnje, še ni znano. Ideje, pravijo, se rojevajo. Vse pa je odvisno od tega, ali jih bodo znali tudi uresničiti. “Ob slovesu bi se rad zahvalil gledališki skupini, ki so vseh deset Grajskih štorij odigrali s srcem in velikim veseljem do igranja,« je dejal predsednik Prosvetnega društva Čemšenik Marko Drobne. »Zahvala gre tudi folklorni skupini, ki je vsake štorije popestrila s plesom, gostom, ki so nas v teh 18 letih obiskali in dopolnili naš program, profesorju Nandetu Razboršku, ki je štorije spravil na svet, in Marjanu Bokalu, ki jih je spravil k življenju. Velika hvala pa predvsem publiki, ki nas je vsa ta leta obiskovala na gradu Gamberk in nam s svojim obiskom dokazovala, da jim kultura še vedno nekaj pomeni.«

Na prireditvi se je Prosvetnemu društvu Čemšenik in vsem sodelujočim za odlično izvedbo in sodelovanje v vseh teh letih zahvalila tudi predsednica KS Čemšenik Ana Režun.

TPK