Na Brniku so igralce pozdravili predvsem svojci. Med njimi tudi Ovnikova družina, ki je junake pod koši pozdravila z doma narejenim transparentom.
V Bukarešti v Romuniji so štirje fantje, ki imajo košarko v malem prstu dosegli izjemen uspeh

Fantje Gašper Ovnik, Adin Kavgić, Anže Srebovt, Simon Finžgar so v tekmah za razvrstitev najprej v težki tekmi premagali Poljake, v polfinalu pa so povozili Ruse (21 : 10). V finalu pa vedno neugodni Srbi, ki so prihajali iz Novega Sada. Uradno jo proglašajo za najboljšo ekipo na svetu. Tekma je bila zanimiva, izenačena, na koncu pa so se Slovenci le veselili zmage. Prve v zgodovini. Poleg tega pa je bil Gašper Ovnik izbran še za najboljšega igralca turnirja.

»Za fante: najboljši so. Uradno in neuradno. Zato ker so naši. Ponosen sem, da sem Slovenc. Ne vem katerikrat že letos po tujini, ampak ugaja. Vedo, od kje smo, vedo, kje je Slovenija, vedo, kakšen basket se tam igra. Najboljši😆« je fb zapisal eden najbolj gorečih spremljevalcev prvenstva Matic Vidic.

Gašper Ovnik pa je po koncu turnirja dejal: »Kaj reči? Brez ekipe ni druge, in obratno. Veliko je odrekanja, zalaganja, predvsem pa zapuščanja mojih. Moje družine, službe. Ampak se vrne. Hvala vsem za spodbudo in podporo. In predvsem, da verjamete v nas.«

Pri dekletih so zmagale Madžarke pred domačinkami, Rusinje so bile tretje, Slovenke pa so kljub dobri igri v skupini smrti ostale brez vidnejše uvrstitve.

ZT