Gašper Ovnik, odlični trboveljski igralec košarke 3×3 in nosilec naziva Zasavc leta 2016, je osvojil še en naslov državnega prvaka. Tokrat je ekipa Pirana, za katero Ovnik igra že vrsto let, do naslova prišla suvereno. Ovnik je napovedal slovo od aktivnega igranja.

Državno prvenstvo v košarki 3×3 v Ljubljani so izpeljali v petih kategorijah. Med člani je slavila ekipa Pirana tudi z Gašperjem Ovnikom v eni glavnih vlog. Tekme so bile trde in boji odlični. Na kvalifikacijskih turnirjih člani Pirana niso ravno blesteli, najboljše so prihranili za finale, ko je bilo najbolj potrebno.

Pri članicah so zmagale članice ekipe Ljubljane Hot shots. V kategoriji fantov do 23 let je zmaga prav tako ostala v Ljubljani (Ljubljana East U23), pri fantih do 18 let so slavili igralci 3×3 Šentvid, v kategoriji fantov do 15 let Vrani Vransko, zmagovalec v metanju trojk je postal Martin Škrlec.

Piran je nastopil v postavi Tilen Zalar, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Simon Finžgar. Ovnik je na turnirju napovedal, da bo igral še na kakšnem manjšem turnirju in morda na državnih prvenstvih, sicer pa se namerava počasi posloviti od aktivnega igranja košarke 3×3. Tako z igrišč ostaja eden najboljših igralcev »ulične« košarke, tudi MVP velikih tekmovanj in osvajalec številnih kolajn na mednarodni sceni.

Na finalnem turnirju je nastopila tudi ekipa Zasavje v postavil Nejc Iskra, Matija Kosin, Edin Husičić in Martin Kosin. Fantje so osvojili deveto mesto.

Savus

Foto: KZS

Prejšnji članekPohod po okolici Krvavca
Naslednji članekPritiski življenja