Moški članski reprezentanci v košarki 3×3 (v sestavi Gašper Ovnik, Adin Kavgič, Simon Finžgar in Anže Srebovt) se ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre v Tokio. Na kvalifikacijskem turnirju v Debrecenu so obstali v polfinalu, kjer so jih z 19:16 premagali gostitelji Madžari. Slednji so se v finalu turnirja pomerili z Belgijci, ki so zmagali z 21:14 in se uvrstili na olimpijske igre.

Izločilni dan kvalifikacijskega turnirja so slovenski košarkarji začeli s prepričljivo zmago proti Romunom. Premagali so jih z 21:12 in se tako uvrstili v polfinale z Madžari. Tam so začeli odlično in vodili s petimi točkami razlike. Sredi tekme pa so jih Madžari ujeli in v razburljivi končnici prišli do zmage.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance v košarki 3×3, je dejal, da je Madžarom zmago prineslo tudi nekaj končne sreče, za kar so jim morali čestitati. Fantje so se borili po najboljših močeh, a na žalost to ni bilo dovolj, je še dodal. Trboveljčan Gašper Ovnik, tudi Zasavc leta 2016, je tako ostal brez nastopa na olimpijskih igrah, ki bi bil prav gotovo krona njegove izjemne kariere v košarki 3×3.

Savus

Foto: KZS

Prejšnji članekV Pariz po vozovnico za Tokio
Naslednji članekPonovno odprtje občinske blagajne