sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Otvorili strelišče

Predsednik Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik Gorazd Hafner je 8. septembra svečano prerezal trak in otvoril dolgo pričakovano pridobitev hrastniške častniške organizacije – strelišče. Rudiju Senčarju, vodji strelske sekcije OZSČ, pa je pripadala čast, da je na strelišču izstrelil prvi strel.

Strelišča se nahaja ob cesti, ki vodi na Kal, na območju bivših rudniških površin, ki so namenjene za športno-rekreativne dejavnosti. Graditi so ga začeli v maju in zaključili v rekordnih štirih mesecih. Gorazd Hafner je ob otvoritvi poudaril, da je to rezultat izrednega udarniškega dela članov združenja, predvsem članov strelske sekcije, upornosti in pozitivne trme Rudija Senčarja, ki je ves čas bdel nad vsemi deli.

Strelišče OZSČ Hrastnik je namenjeno predvsem članom združenja za izvajanje strelskih urjenj, treningov in tekem s pištolami in revolverji na razdalji do 25 metrov. Uporablja pa se lahko tudi za streljanje z zračnim in malokalibrskim orožjem. Na območju strelišča je poleg zavarovanega prostora za streljanje tudi urejen parkirni prostor in večnamenska površina, ki se bo lahko uporabljala za različne aktivnosti združenja v času, ko tam ne bodo streljali.

Jani Zore

Isti avtor