Nastop steklarske godbe na ploščadi delavskega doma, ki so ga popestrile tudi mažoretke, je bil pravzaprav pravi uvod v Rdeče revirje, čeprav sta ga umetniški vodja Branko Potoča in hrastniški župan Miran Jerič uradno odprla šele nekaj ur kasneje.
Godbi so sledili  gojenci GŠ pod mentorstvom Tjaše Šketako, ki je pripravila delo Ko oživijo slike in spregovori glasba. Slike z razstave so znamenito delo ruskega skladatelja Modesta Petroviča Musorgskega, ki se je po smrti svojega prijatelja slikarja sprehajal po spominski razstavi njegovih del. Tam je dobil idejo za pisanje klavirske suite, ki jo je poimenoval Slike z razstave. Zamislil si je sprehajanje od slike do slike in vsako sliko tudi posebej uglasbil. Učenci klavirja so uprizorili dramsko predstavo, kjer je prišla do izraza njihova gibljivost in obvladovanje prostora. Prav tako so se izkazali mladi pianisti, ki so jih spremljali.

Sledila je literarno-plesna miniatura, v kateri Tara Ferbež Fegner razmišlja o svojem telesu. Tudi sprehod po zgodovini lutkarstva v galeriji Delavskega doma je bil možen – tokrat pod strokovnim vodstvom.

Sledile so še tri prireditve z atraktivnimi plesi; zadnja se je zaključila na hrastniški tržnici.

Fanči Moljk

Prejšnji članekŽe berete nov Zasavski tednik?
Naslednji članekProslavili 110. obletnico Vrtca Hrastnik